Συμβουλές για την προετοιμασία πώλησης του σπιτιού σας

Εάν σκέφτεστε να πουλήσετε το σπίτι σας υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση του σπιτιού σας. Αλλά πρώτα εξετάστε το σπίτι σας μέσω των ματιών του αγοραστή.

Εσωτερικά:
1) Ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε τον ήλιο να λάμψει μέσα. Τα πατζούρια των παραθύρων πρέπει να καθαριστούν από την σκόνη.

2) Ανάψτε όλα τα φώτα, ημέρα ή νύχτα. Καθαρίστε όλες τις λάμπες και τα πολυέλαια. Οπουδήποτε χρειάζετε, βάλτε λάμπες με υψηλότερα βάτ για να φωτίσετε το σπίτι σας περισσότερο.

3) Δημιουργήστε την αίσθηση του χώρου, αφαιρέστε όλα όσα δεν είναι απαραίτητα από κάθε δωμάτιο για να τα διευρύνετε οπτικά.. Ευκολύνετε την μετακίνηση στους διαδρόμους και δημιουργήστε ένα συναίσθημα ανοιχτωσιάς με την αφαίρεση των περιττών επίπλων, μπιχλιμπίδια, αντικείμενα χόμπι, αντικείμενα παιδιών, κ.λπ…. Οργανώστε τα ντουλάπια και τα γραφεία σας, αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα και βάλτε τα στην αποθήκη. Νοικιάστε μια θέση αποθήκευσης εάν είναι απαραίτητο, ή χρεισιμοποιήστε το γκαράζ. Αφού πρόκειται να μετακομίσετε σύντομα , αρχίστε από τώρα!

4) Ανάψτε το τζάκι, εάν η υπόδειξη είναι τον χειμώνα.

5) Διατηρείστε το σπίτι σας ξεσκονισμένο με ηλεκτρική σκούπα.

6) Αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές καπνού, μυρωδιές κατοικίδιων ζώων. Εάν είναι δυνατόν, αερίστε πρίν την υπόδειξη. Ψεκάστε με αποσμητικό εάν είναι απαραίτητο.

7) Τα κρεβάτια πρέπει να είναι στρωμένα

8) Τα μπάνια πρέπει να είναι καθαρά, καπάκια τουαλετών κάτω, καμία τρίχα στο νεροχύτη. Να μην υπάρχουν βρώμικες πετσέτες, σκουπίστε γύρω από το ντους μετά από κάθε χρήση. Επισκεύασε ή αντικατέστησε τα σπασμένα κεραμίδια στους τοίχους, πατώματα ή στα ντους. Ασπρισε τα σημεία που είναι εάν λεκιασμένα. Βάλτε έξω τις φρέσκες πετσέτες και το διακοσμητικό σαπούνι για τις υποδείξεις.

9) Διορθώστε βρύσες που στάζουν, αφαιρέστε τους λεκέδες σκουριάς από τις λεκάνες.

10) Η κουζίνα πρέπει να κρατηθεί καθαρή. Αφαιρέστε όλο το λίπος από τους απορροφητήρες, φούρνο, τοίχους, κ.λπ…. Αφαιρέστε κι εδώ όλα τα μη απαραίτητα αντικείμενα, μικρές συσκευές- όλα εκτός από εκείνα που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

11) Τινάξτε τα χαλιά, τους τάπητες ή σαπουνίστε τα εάν γίνεται- εάν δεν καθαρίζονται, τότε βγάλτε τα ή αντικατατήστε τα.

12) Πρώτες εντυπώσεις: Το κουδούνι της εξώπορτας λειτουργεί; Επενδύστε σε ένα καινούριο πατάκι. Σιγουρευτείτε ότι η μπροστινή πόρτα ανοίγει εύκολα, η θυροτηλεόραση λειτουργεί, κ.λπ….

14) Δημιουργήστε το συναίσθημα ευρυχωρίας στην είσοδο με διακοσμητικούς καθρέφτες και με την αφαίρεση όλων των περιττών αντικειμένων.

15) Αφαιρέστε περιττά εκτεθειμένα καλώδια.

16) Καθαρίστε και γυαλίστε όλα τα εξαρτήματα ( πόμολα πορτών και ντουλαπιών, λαμπτήρες, γραμματοκιβώτια, κ.λπ….).

17) Βάψτε μέσα τους τοίχους με ένα ουδέτερο χρώμα. Συνήθως, όλοι οι τοίχοι πρέπει να βαφτούν, όχι μόνο πλύσιμο. Αυτό θα φωτίσει το σπίτι και θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και καθαρότερο. Διακοσμήστε τα δωμάτια των παιδιών κατά έναν ουδέτερο τρόπο. Αφαιρέστε τις αφίσες και την κόλλα από τους τοίχους και τις πόρτες και σπατουλάρετε τις τρύπες των καρφιών. Μια επένδυση στο βάψιμο του σπιτιού σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Όπου είναι απαραίτητο, επισκευάστε ή αντικαταστήστε τις πόρτες, πόρτες ντουλαπιών, έτσι ώστε ανοίγουν με ευκολία.

Εξωτερικά : Αφαιρέστε ξεραμένα φυτά. Κουρέψτε το γκαζόν, κλαδέψτε τα δέντρα και τους θάμνους και ποτίστε τα. Τοποθέτησε γλάστρες με ωραία λουλούδια σε εμφανή σημεία του κήπου. Ολά τα εργαλεία κήπου να είναι όμορφα τοποθετημένα στην θέση τους. Αφαιρέστε από την αυλή όλα τα παιχνίδια, ποδήλατα, εργαλεία, παλιά έπιπλα κήπου, απορρίμματα, κλπ.

Πλύντε τα έπιπλα κήπου, τις βεράντες, τα μπαλκόνια. Η πισίνα να είναι πεντακάθαρη και τα κρεββάτια ηλιοθεραπείας τακτοποιημένα. Μην δίνεται άσκοπες πληροφορίες. Μην απαντάτε σε αδιάκριτες ερωτήσεις. Μην κάνετε υποδείξεις χωρίς έναν επαγγελματία μεσίτη.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, τότε επικοινωνήστε με το γραφείο μας για να σας εξυπηρετήσουμε.

Κατασκευή Ιστοσελίδων ArtAbout.gr