Έτοιμος να συνεργαστείτε με έναν μεσίτη;

1_317037_0

Πράγματα που πρέπει να κάνει ο μεσίτης σας για να έχετε μεγαλύτερα κέρδη! Έτοιμος να βγάλετε το σπίτι σας στην αγορά; Καταλαβαίνετε τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες της πώλησης ενός σπιτιού; Προτού βάλει αγγελία ο μεσίτης σας μάθετε όλους τους παράγοντες που έχουν επιπτώσεις στο κέρδος σας. Ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι να μπορείτε να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις. Γιατί τελικά, η πώληση του σπιτιού σας είναι μια επιχειρηματική απόφαση!

Οι περισσότεροι από μας δεν είναι συντονισμένοι στις τάσεις και τις διακυμάνσεις της αγοράς ακίνητων περιουσιών. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε τα απαραίτητα βήματα για να ουμε τα κέρδη μας στην πώληση του σπιτιού μας. Χαρακτηριστικά στηριζόμαστε κατά μεγάλο ποσοστό επάνω σε έναν μεσίτη για να μας καθοδηγήσει. Κατ εξέταση, το σπίτι μας είναι συνήθως το πολυτιμότερο πράγμα που κατέχουμε. Δεν είναι λοιπόν λογικό να συνεργαστούμε με κάποιον που θα αυξήσει τα κέρδη μας;

Αλλά πώς βρίσκουμε αυτόν τον μεσίτη;

Αυτές οι πληροφορίες παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον κορυφαίο επαγγελματία μεσίτη. Οσο πιο λεπτομερείς είστε στην επιλογή του σωστού μεσίτη τόσο πιό υψηλότερα θα είναι τα κέρδη σας

Αρχίστε με το να κάνετε κάποια έρευνα. Ανακαλύψτε ποιοί οι πιό είναι ενεργητικοί μεσίτες στην περιοχή σας. Δείτε τις διαφημίσεις τους. Ρωτήστε φίλους και συγγενείς. Κατόπιν συντάξτε έναν κατάλογο μεσιτών.

1. Η τηλεφωνική συνέντευξη - τηλεφωνήστε σε κάθε έναν από τους μεσίτες στον κατάλογό σας. Σημειώστε πόσο γρήγορα απάντησαν την κλήση σας. Θυμηθείτε: θα απαντούν στις κλήσεις των ενδεχόμενων αγοραστές σας. Κάνετε μια αρχική επαφή στο γραφείο του έτσι ώστε όταν συναντηθείτε να αισθανθείτε εάν μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί του.

2. Ζητήστε ένα πλήρες σχέδιο - Από τον τίτλο στη μεταβίβαση, ζητήστε ένα πλήρες σχέδιο ως προς τις υπηρεσίες που μπορούν να σας προσφέρουν.

3. Αξιολογήστε την ομάδα τους - Οι κορυφαίοι μεσίτες θα έχουν ήδη καθιερώσει σχέσεις με δανειστές, επιθεωρητές και όσους άλλους έχουν σχέση με την δουλειά τους. Ολοι αυτοί, είναι εκεί για το όφελός σας

4. Λεπτομερής αναφορά του ακινήτου σας - Ζητήστε μια πλήρη αναφορά του ακινήτου σας με τις ιδέες για τις βελτιώσεις, διακοσμητικές αλλαγές, δομικές επισκευές ή αυτά που θα μπορούσαν να προσθέσουν αξία στο ακίνητό σας. Θυμηθείτε ότι μιά τέτοια μικρή επένδυση είναι πάντα επικερδής .

5. Αναφορά εναλλακτικών λύσεων – Ζητήστε μια πλήρη αναφορά των εναλλακτικών λύσεων ως προς την πώληση. Ισως θα ήταν καλύτερα να νοικιάσετε; Πόσο υψηλά είναι τα ενοίκια; Ζητήστε από τον μεσίτη σας να σας ενημερώσει έτσι ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

6. Επιμείνετε στην προεπιλογή - Μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο με το να υποδείχνετε ή να διαπραγματεύεστε το σπίτι σας με άτομα που δεν είναι κατάλληλα σαν υποψήφιοι αγοραστές. Βάλτε το σαν όρο στον μεσίτη σας, να προεπιλέγει τους υποψηφίους για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους.

7. Ένα σχέδιο μάρκετινγκ - Ζητήστε ένα σχέδιο μάρκετινγκ για το πώς η ιδιοκτησία σας πρόκειται να προωθηθεί. Βρείτε τρόπους που προσελκύουν τους αγοραστές.

8. Τηλεμάρκετινγκ - Ρωτήστε εάν απλώς τηλεφωνούν σε πελάτες ή εάν έχουν κάποιο πρόγραμμα που τους βοηθάει να κάνουν το puzzle μεταξύ πελατών και ακινήτων.

9. Αγγελία - Γράφεται καλά και επαγγελματικά; Πόσα μέσα ενημερώσεως χρησιμοποιούν; Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο τρόποι προώθησης-ίντερνετ και τοπική εφημερίδα. Θυμηθείτε: η ποιότητα της αγγελίας θα επηρεάσει άμεσα το πόσο καλά θα γίνει το σπίτι σας αντιληπτό.

10. Στρατηγική διαπραγμάτευσης - Η παλαιά παροιμία, «Δεν παίρνετε τι σας αξίζει, παίρνετε τι διαπραγματεύεστε » είναι αληθινή στην αγορά ακινήτων. Βάλτε σε εφαρμογή μια στρατηγική διαπραγμάτευσης προτού συναντήσετε τους αγοραστές.

Κατασκευή Ιστοσελίδων ArtAbout.gr